Ismerd meg Tomi és Zsuzsi meséjét

Az Imadárkával az a célunk, hogy a családok, gyermekek életében mindennapivá válhasson a helyes imádság. Az alábbi kis útmutató tanmeséből kiderül, hogyan használjátok Imadárkát imádkozáshoz.

Zsuzsi első osztályba készült.

Az óvodában már nagyon-nagyon várta az iskolát, de félt is tőle. Félt az új tanító nénitől, az ismeretlen gyerekektől, és hogy meg tud-e majd felelni minden feladatban.

Volt egy barátja a szomszéd házban, Tomi, aki egyidős volt vele, és szintén az iskolába készült. Nyáron sokat játszottak együtt.

Tomi nagyon szerette a madarakat figyelni.

Mindig lenyűgözte őt csicsergésük, ahogy önfeledten repdestek egyik ágról a másikra. Sokszor adtak hangos füttykoncertet a napsütésben. Ilyenkor Tomi a fák árnyékában meghúzódva, távcsővel a kezében figyelte őket, és ámulva hallgatta a gyönyörű trillázást. Mindig nagyon jókedvű lett tőlük, és arra gondolt, hogy a madarak Isten legcsodálatosabb teremtményei, akik madárfüttyükkel Őt dicsérik.

Hamarosan Zsuzsit is beavatta titkos megfigyelésébe, és onnantól kezdve minden nap együtt csodálták az aranyos kis madarakat.

Zsuzsi a nyár végéhez közeledve azonban egyre szomorúbb lett.

Nem volt kedve semmihez. Nem akart már Tomival sem játszani, még a madarakra sem volt kíváncsi.
Tomi nem értette, mi baja lehet, ezért megkérdezte:
– Mi van veled, Zsuzsi? Miért vagy ilyen rosszkedvű?
Zsuzsi először tétovázott, mit mondjon. Félt felfedni titkát. Vajon mit fog szólni Tomi?
– Háááát, mindjárt kezdődik az iskola, és nagyon félek tőle. Nem akarok iskolába menniiii! – közben még az iskolatáskáját is elhajította.
– Tényleg félsz a sulitól? – Zsuzsi megijedt. Most biztosan ki fogja nevetni őt. De Tomi így folytatta:
– Képzeld, én is féltem tőle.
– Nem is látszott rajtad! – csodálkozott Zsuzsi.
– Igen, mert van, akitől segítséget kapok a félelmeimben!
– Tényleg? Kitől? – kérdezte Zsuzsi.

Tomi ezt felelte:

– Anyukámtól nemrég kaptam egy Imadárkát. Azt mondta, hogy ez a madárka segít nekem abban, hogy hogyan beszélgessek Istennel, és hogy megtanuljam, Isten velem van, ha félek, ha szomorú vagyok, ha öröm ér – tehát mindig!
– Hogyan segít neked ebben az Imadárka?
– Nagyon egyszerű: a madárka csőre, szeme, szárnya mutatja nekem, hogy mikor mit kell mondanom.
– Tomi! Szeretném én is megtanulni a helyes imádságot, és megismerni Istent, mert látom, hogy te nem félsz semmitől, mindig nyugodt és jókedvű vagy!
– Nagyon szívesen segítek! Én már minden nap az Imadárkával imádkozom esténként, amikor lefekszem. És képzeld! Még anyu és apu is velem imádkoznak. Figyelj csak! Így kell használni Imadárkát!

Nézz a csőrére vagy fogd meg a kezeddel a csőrét!

A csőr arra emlékeztet, hogy dicsérd Istent, és köszönj meg mindent neki, ami azon a napon történt veled, és örülsz neki. A madárka a csőrével dicséri Istent, amikor csicsereg, te pedig a száddal, amikor imádkozol. Ha így teszel, akkor eszedbe jut, hogy Isten milyen hatalmas és nagyszerű!

Most nézz az Imadárka becsukott szemecskéire!

Arra figyelmeztetnek, hogy gondold végig, milyen rossz dolgokat tettél azon a napon, amivel másokat vagy Istent megbántottad. Például anyukádnak nem fogadtál szót, elfelejtettél házi feladatot készíteni, vagy csúnyán beszéltél osztálytársaddal, sok minden lehet. Kérj bocsánatot ezekért Istentől, és Ő megbocsátja.

Végezetül fogd meg az Imadárka szárnyacskáit!

Rakd őket kérő helyzetbe, hiszen mozgatható a szárnya! Ez arra emlékeztet minket, hogy kérhetünk Istentől önmagunknak és másoknak is bármit, ami Istennek is nagyon tetszik.

Azóta már Zsuzsinak is van Imadárkája

Zsuzsi nagyon hálás volt Tominak, hogy megismerhette Istent az Imadárka segítségével. Az imádság segített neki abban, hogy megnyugodjon a szíve, és már nem félt az iskolába menni.

Imadárkája segítségével nap, mint nap imádkozik, és tudja, hogy Isten mellette van, nincs egyedül, bármi is történik.

Weboldalunkon a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket alkalmazunk.